دکتر کیمیا قاسمی / دستگاه ها و روش های زیبایی / روش‌های کاهش ترک‌های پوستی
مدت زمان مطالعه ۷ دقیقه

روش‌های کاهش ترک‌های پوستی

به رگه‌های راه راه و بلندی که بر روی پوست که به دلیل نازک شدن و کشیده شدن پوست به وجود ‌می‌آیند؛ ترک پوستی یا استریا گفته می‌شود. ترک‌های پوستی در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است. این عارضه با درد همراه نبوده ولی باعث کاهش اعتماد به نفس در افراد می‌شود؛ و به همین دلیل افراد دنبال راه درمانی برای رفع و کاهش ترک‌های پوستی هستند. با ما همراه باشید تا با روش‌های درمان و کاهش ترک‌های پوستی آشنا شوید.

ترک پوستی چیست؟

مردان و زنان در هر سنی و با هر نوع پوستی دچار ترک پوستی یا استریا خواهند شد. این ضایعات پوستی بیشتر در نواحی ران، باسن، لگن، پهلو، شکم و سینه‌ها ایجاد می‌شود. ترک‌های پوستی در بیشتر افراد باعث اضطراب و نگرانی شده و بر روی زندگی روزمره‌ی آنان تاثیر بدی خواهد گذاشت.

در صورتی که پوست به اندازه‌ی کافی پروتئینی به نام کلاژن را نداشته باشد، آن وقت به اصلاح پوست دچار کشیدگی و ترک‌خوردگی شده و استریا رخ خواهد داد؛ و این ترک‌ها اغلب قرمز و یا مایل به سفید هستند. ترک‌های پوستی به دلیل خشکی پوست نیز ایجاد خواهند شد؛ و روش‌هایی نیز برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی نیز وجود دارد، که انجام این روش‌ها موجب افزایش اعتماد به نفس در افراد خواهد شد.

علت ایجاد ترک‌های پوستی

علت‌های مختلفی برای ایجاد ترک پوستی وجود دارد، که از شایع‌ترین آن‌ها کشیدگی پوست به دلیل بارداری و بلوغ است؛ که در بارداری پس از تولد نوزاد و در بلوغ به دلیل رشد سریع این اتفاق خواهد افتاد. عوامل دیگری نیز در ایجاد استریا تاثیرگذار هستند. این عوامل عبارتند از:

  • پوست خشک: در صورتی که مقدار دو ماده روغن و رطوبت در بدن به دلیل هوای سرد، مواد شیمیایی، داروها و رطوبت بیش از حد کم شود؛ پوست دچار خشکی شده و در نهایت نیز موجب بروز ترک در پوست خواهد شد.
  • تغییرات هورمونی: این امر موجب کاهش تعداد فیبرهای کلاژن و الاستین شده و در نهایت پوست فیبرهای کلاژن دچار پارگی شده و پوست حالت ترک خوردگی پیدا خواهد کرد.
  • مصرف داروهای مختلف: داروهایی مانند داروی کورتونی موجب ایجاد ترک‌های پوستی خواهد شد؛ و توصیه می‌شود این داروها فقط تحت نظر پزشک استفاده شود.
  • وراثت: ترک‌های پوستی در برخی از نژادها بیشتر از نژادهای دیگر ظاهر خواهند شد.
  • اگزما: در صورت بروز این بیماری پوستی، پوست به شدت خشک شده و باعث قرمزی و خارش بر روی پوست خواهد شد؛ و ترک خوردگی به طور واضح بر روی پوست قابل مشاهده خواهد بود.
  • افزایش وزن: اگر فرد در مدت زمان کوتاهی دچار افزایش وزن شود؛ این امر موجب ایجاد ترک‌های پوستی خواهد شد.
  • پسوریازیس: این بیماری یک نوع اختلال عملکرد سیستم ایمنی است؛ که موجب رشد سریع سلول‌های پوست و پوسته پوسته شدن پوست خواهد شد.
  • دیابت نوروپاتی: این بیماری موجب آسیب به عصب ناشی از دیابت شده و اعصاب بدن نمی‌توانند رطوبت پوست را کنترل کنند، و همین امر موجب ترک‌خوردگی پوست خواهد شد.

علائم ترک‌های پوستی

  • نازک شدن پوست
  • احساس تحریک یا خارش
  • ظاهر شدن رگه‌هایی به رنگ قرمز، بنفش، صورتی و یا قرمز مایل به قهوه‌ای بر روی پوست
  • چروک شدن پوست

چه افرادی بیشتر دچار ترک‌های پوستی می‌شوند؟

یکی از مشکلات شایع پوست به خصوص برای خانم‌ها ترک پوستی است، و محدود به رنج سنی خاصی نبوده و همه افراد در هر سنی ممکن است دچار این عارضه شوند. بیشترین افرادی که دچار ترک‌های پوست می‌شوند؛ عبارتند از:

  • زنان باردار که درناحیه‌ی سینه و شکم دچار ترک پوستی خواهند شد.
  • افرادی با اضافه وزن زیاد و چاقی دچار این ترک‌های پوست خواهند شد.
  • نوجوانان نیز به دلیل رشد و سن بلوغ، بر روی سینه و باسن و ران خود دچار استریا خواهند شد.

روش‌هایی برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی

ترک پوستی در افراد موجب کاهش اعتماد به نفس شده و افراد برای رفع آن‌ها به پزشک مراجعه می‌کنند. با معاینه پوست و بررسی سابقه‌ی پزشکی افراد توسط پزشک متخصص، این عارضه به راحتی تشخیص داده خواهد شد، و سپس برای درمان آن اقدام می‌شود. روش‌های مختلفی مانند کربوکسی تراپی، لیزر درمانی، میکرونیدلینگ و … برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی وجود دارند، که در ادامه به بررسی این روش‌ها خواهیم پرداخت.

ترک پوستی در افراد موجب کاهش اعتماد به نفس شده و افراد برای رفع آن‌ها به پزشک مراجعه می‌کنند. با معاینه پوست و بررسی سابقه‌ی پزشکی افراد توسط پزشک متخصص، این عارضه به راحتی تشخیص داده خواهد شد، و سپس برای درمان آن اقدام می‌شود. روش‌های مختلفی مانند کربوکسی تراپی، لیزر درمانی، میکرونیدلینگ و ... برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی وجود دارند، که در ادامه به بررسی این روش‌ها خواهیم پرداخت.

درمان موضعی برای کاهش ترک‌های پوستی

یکی از روش‌های کاهش ترک‌های پوستی استفاده از کرم‌های موضعی و پمادهایی مانند رتینوئیدها در صورت تجویز پزشک است. این پمادها باید به صورت منظم و طولانی مدت استفاده شده تا تاثیرگذار باشند، و به طور کامل ترک‌ها را از بین نخواهند برد؛ بلکه موجب کاهش ترک پوستی خواهند شد.

درمان میکرونیدلینگ برای کاهش ترک‌های پوستی

این روش یک روش کاملا غیرتهاجمی بوده و هم‌زمان با آن برای نتیجه‌دهی سریع از داروهای کلاژن‌ساز و ضد ترک نیز استفاده خواهد شد. این داروها همراه با کوکتل‌های مزوتراپی وارد پوست شده و با افزایش جریان خون موجب احیاء بافت‌های قدیمی و ایجاد سلول‌های تازه خواهد شد. میکرونیدلینگ با تحریک بدن برای تولید کلاژن ،باعث درمان ترک‌های پوستی خواهد شد.

لیزر درمانی برای کاهش ترک‌های پوستی

درمان‌های مختلفی برای تحریک تولید کلاژن و الاستین پوست با استفاده از لیزر وجود دارد. که پزشک متخصص بهترین روش درمانی را برای کاهش ترک‌های پوستی انتخاب خواهد کرد.

لیزر پالسی یکی از این روش‌های درمانی است، که با استفاده از جرقه‌های نور بر روی ترک‌ها موجب بهبود علائم این عارضه خواهند شد. و لیزر فرکشنال دی اکسید کربن هم یکی از درمان‌های لیزری برای از بین بردن ترک‌های پوستی قدیمی است؛ و کاملا بدون درد بوده که با استفاده آن به مدت 5 جلسه ترک‌های پوستی کم شده و از بین خواهند رفت.

لیزر فرکسل نیز یکی از بهترین روش‌های درمان و ترمیم پوست آسیب دیده و همینطور جوانسازی پوست است؛ که با استفاده از این روش، پوست برای تولید کلاژن و الاستین تحریک شده و با افزایش تولید کلاژن بافت‌های آسیب دیده از بین خواهند رفت.

درمان آراف فرکشنال برای کاهش ترک‌های پوستی

یکی از موثرترین روش‌ها برای رفع و کاهش ترک‌های پوستی استفاده از آر اف فرکشنال است، که در این روش سوزن‌های بسیار ریزی وارد پوست شده و امواج رادیویی نیز در همین هنگام تبادل خواهند شد؛ و این کار موجب گرم شدن پوست و افزایش تولید کلاژن خواهد شد؛ و کلاژن سازی خود موجب از بین رفتن ترک‌های پوستی خواهد شد.

درمان کربوکسی تراپی برای کاهش ترک‌های پوستی

روش کربوکسی تراپی نیز برای درمان استریا مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ که با تزریق گاز کربن دی اکسید به زیر پوست موجب جوانسازی پوست شده و همین امر موجب افزایش سرعت ارسال مواد مغذی به پوست و هم‌چنین کلاژن سازی خواهد شد.

 جراحی زیبایی برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی

در صورتی که درمان‌های نام برده شده برای از بین بردن ترک‌های پوستی بی تاثیر باشند؛ از جراحی زیبایی برای درمان و کاهش ترک‌های پوستی استفاده می‌شود؛ که با استفاده از این روش پوست کشیده‌تر و مستحکم‌تر خواهد شد، و هم‌چنین ترک‌های پوستی به طور کامل از بین خواهند رفت. اما جراحی خود ممکن است، موجب ایجاد ترک شود.

درمان میکرودرم ابریژن برای کاهش ترک‌های پوستی

در این روش با استفاده از یک سری کریستال‌ها ذرات سطح پوست خراش داده شده و لایه برداری انجام خواهد شد. و همین عمل پوست را برای تولید کلاژن تحریک خواهد کرد؛ و پارگی‌های لایه درم پوست درمان شده و پوست صاف خواهد شد.

سخن پایانی

ترک‌های پوستی در انواع مختلف و به دلایل مختلف در افراد با هر سنی ایجاد خواهد شد. ولی در صورتی که این ترک‌های پوستی شدید باشند فرد را دچار اختلالات روانی و کمبود اعتماد به نفس خواهند کرد، که برای درمان آن با بهترین روش باید به بهترین متخصص و جراح زیبایی زنان مراجعه کرد.

دکتر کیمیا قاسمی

دکتر کیمیا قاسمی

تحصیلات:
دکتر کیمیا قاسمی فارغ التحصیل رشته زنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند.

تجربه کاری تا کنون:
چهارسال در شهرستان شوش و همچنین به مدت چهارسال نیز در اهواز نیز فعالیت در زمینه پزشکی و زنان داشته اند.
دکتر قاسمی، تمامی خدمات درمانی، جراحی های زیبایی زنان و کلیه ی اعمال ترمیمی و زیبایی زنان به صورت سرپایی،لابیاپلاستی، تزریق ژل و چربی و… را انجام می دهند.

بیمارستان های طرف قرارداد :
کلیه بیمارستان های خصوصی
بیمارستان های فاطمه زهرا و میلاد
کلیه بیمه های تکمیلی: تامین اجتماعی ،خدمات درمانی ،بیمه روستایی، بیمه نیروهای مسلح

برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *