دکتر کیمیا قاسمی / زایمان / کارهای ممنوعه در دوران بارداری

کارهای ممنوعه در دوران بارداری

دوران بارداری دوره بسیار مهم وتاثیر گذاری برای سلامت جنین و حتی خود مادر است، اما باید ها و نباید هایی وجود دارد که یک خانم قبل از بارداری باید آگاهی لازم را درباره آن داشته باشد، اما برخی از باروها نیز رایج شده که به هیچ وجه درست نیست، در این مقاله دکتر کیمیا قاسمی متخصص زنان در اهواز، کارهای ممنوعه در دوران بارداری و باروهای غلط را شرح داده اند.

کارهای ممنوعه در بارداری

دوره های بارداری

قبل از آن که به ادامه مطلب بپردازیم، ابتدا درباره دوره های مختلف بارداری و زمانی که باید به بهترین متخصص زنان برای ویزیت و چکاب مراجعه شود ، را مرور کنیم.

به طور کلی بارداری به سه دوره سه ماه تقسیم می شود:

  • سه ماه اول: از ابتدای آخرین پریودی فرد شروع شده تا پایان چهارده هفتگی
  • سه ماه دوم : از هفته پانزدهم تا انتهای بیست و هشت هفتگی
  • سه ماه سوم: از ابتدای هفته بیست و نهم تا پایان هفته چهلم بارداری تقسیم می شود.
مراقبت های بارداری

دوره هایی که خانم باردار باید به متخصص زنان مراجعه کند

هر چهارهفته یک بار ویزیت انجام می شود تا 28 هفتگی.

از 28 تا 36 هفتگی هر دو هفته یک بار باید برای ویزیت به پزشک مراجعه شود.

و از 36 هفتگی تا پایان بارداری هر هفته نیاز است به متخصص زنان برای ویزیت مراجعه شود.

مراحل ویزیت خانم باردار توسط متخصص زنان

در اولین ویزیت خانم باردار، یک معاینه و شرح حال دقیق از خانم گرفته می شود.

انجام سونوگرافی برای شنیدیدن ضربان قلب جنین و تعیین سن بارداری نیز انجام می شود.

همچنین آزمایشات لازم صورت می گیرد.

اجتناب از مصرف الکل

یکی از مواردی که باید در دوران بارداری رعایت شود, عدم مصرف الکل و مشروبات الکلی می باشد. چراکه این موارد رابطه مستقیم با رشد کودک داشته و باعث افزایش احتمال امکان تولد نوزادی مبتلا به سندرم جنینی الکل (FAS) نیز می شود.

اجتناب از استعمال دخانیات

اصلی ترین و مهم ترین موردی که مادر باید در این نه ماه رعایت کند، عدم استعمال دخانیات می باشد. استعمال دخانیات منجر به ایجاد عوارضی چون زایمان زودرس، سقط جنین و… می شود.

کارهای ممنوعه در دوران بارداری

گوشت خام ممنوع!

مصرف هرگونه گوشت و مرف و تخم مرغ و یا حتی ماهی خام در دوران بارداری ممنوع است و مادر باید در این دوران از مصرف این موارد اجتناب کند. زیرا خطر ابتلا به بیماری های غذایی چون لیستریوز و توکسوپلاسموز را بالا می برد.

انجام تمرینات یوگا

انجام برخی از تمرینات یوگا در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین مفید است و از مزایای بسیاری برخوردار است. شما می توانید پیش از زایمان با پزشک خود مشورت کنید و در صورتی که شرایط خاصی برای شما وجود نداشت در کلاس های یوگا شرکت کنید و از بارداری خود به مربیتان اطلاع دهید تا مطابق با این دوران به شما تمرین دهد.

نشستن در سونا ممنوع

به طور کلی طبق آخرین تحقیقات مشخص شده نشستن در سونا و یا آب داغ، خصوصا در سه ماه اول بارداری مناسب نیست و امکان دارد جنین سقط شود. علاوه بر این نشستن در آب داغ باعث ایجاد نقص مادرزادی در نوزاد خواهد بود.

از بلند کردن اجسام سنگین دوری کنید

بلند کردن اجسام سنگین در دوران بارداری می تواند منجر به بروز مشکلات جدی چون سقط جنین، داشتن وزن کم نوزاد در هنگام زایمان، زایمان زودرس و مواردی مشابه اینها شود.

بلند کردن اجسام سنگین

باورهای غلط در دوران بارداری


در ادامه شما را با یک سری از اشتباهات رایجی که بیشتر افراد تصور می کنند باید در دوران بارداری انجام دهند آشنا خواهیم کرد.

در بارداری به اندازه دو نفر غذا بخورید!

بسیار شنیده اید که اطرافیان یک خانم باردار می گویند: تو باید به اندازه دو نفر غذا بخوری و افزایش وزن زیادی داشته باشی! این جمله به هیچ وجه صحیح نیست. بلکه یک خانم باردار باید رژیم غذایی را در دوران بارداری نیز رعایت کند که متشکل از تمام گروه های غذایی است، همینطور افزایش وزن در دوران بارداری یک پروتوکل و جدولی دارد که بر اساس شاخصه ی توده بدنی شما که در ابتدای بارداری اندازه گیری می شود، تعیین خواهد شد و این جدول برای هر کسی متفاوت بوده و باید طبق آن چه برای وی تعیین شده، افزایش وزن داشته باشد، نه بیشتر و نه کمتر!

گرفتن رژیم غذایی در دوران بارداری مجاز است؟

بسیاری از خانم ها سوال می کند که آیا در دوران بارداری گرفتن رژیم غذایی مجاز است یا خیر؟ خیر، در دوران بارداری کاهش وزن ممنوع است. کم کردن وزن در دوران بارداری با افزایش عوارض بارداری و کاهش وزن نوزاد در حین تولد همراه است و توصیه نمی شود در دوران بارداری رژیمی بگیرید که باعث کاهش وزن شود و اما همانطور که گفته شد باید تغذیه در دوران بارداری به اندازه و تحت کنترل باشد.

رژیم غذایی در بارداری
لابیاپلاستی

آیا مسافرت در دوران بارداری منعی دارد؟


به طور کلی مسافرت با هواپیما تا 36 هفته اول بارداری مجاز است و پس از آن به مادر اجازه سفر با هواپیما داده نمی شود. در دوران مجاز که در حال سفر با هواپیما هستید، هر یک الی دو ساعت از جای خود بلند شده و راه بروید.

مسافرت با ماشین در دوران بارداری

اگر دردوران بارداری تمایل دارید با ماشین به سفر بروید، توصیه می شود حتما درهر یک الی دو ساعت از ماشین پیاده شده و قدمی بزنید.

علت منع مسافرت در دوران بارداری چیست؟

تنها منع مسافرت در دوران بارداری، خطر زایمان زودرس است و در باقی موارد با رعایت نکات ایمنی و توصیه هایی که متخصص زنان به مادر کرده است تا دوره مجاز، منعی وجود ندارد.

تاثیر آلودگی هوا بر زنان باردار 


آلودگی هوا می تواند سبب کاهش اکسیژن رسانی به جنین شود. مواد سمی موجود در آلاینده ها می توانند سبب نقص ساختاری و اسکلتی جنین و گاهی سقط جنین شوند.خطر تولد نوزاد با وزن کم و زایمان زودرس در مناطقی که هوای آلوده تری دارند بیشتر است. همچنین خطر مرگ و میر نوزادان در این مناطق بیشتر است.

توصیه های لازم به زنان باردار در شرایطی که آلودگی هوا بیشتر است:

  • در روزهایی که هوا آلوده تر از منزل خارج نشوید.
  • در صورت لزوم خروج از منزل از ماسک استفاده کنید.
  • در این روزها شیر، میوه، سبزیجات تازه بیشتر مصرف کنید.
  • نمک و شکر و کمتر مصرف کنید 
  • امگا 3 (ماهی، میوه تازه) ، ویتامین C (مرکبات، گل کلم، فلفل دلمه ای، کیوی، آناناس و گوجه فرنگی) ، ویتامین E (اجیا، ماهی سالمون، قزل الا) ، ویتامین B(سینه بوقلمون و مرغ، گوشت گاو، پسته، لوبیاچیتی، نخود) ، ویتامین B12 (جگر گاو و مرغ، ماهی سالمون، قزل آلا، ماست، شیر، گوشت قرمز) فولیک اسید(سبزیجات، مرکبات، موز، حبوبات، نخود، لوبیا و قارچ) و ویتامین D بیشتر مصرف کنید.

دیابت در دوران بارداری

بهترین راه تشخیص دیابت و تشخیص و درمان آن ان است که قبل از بارداری فرد آزمایش قند خون را انجام دهد. اگر شخص به دیابت مبتلا باشد قبل از بارداری دیابتش درمان خواهد شد و زمانی که تحت کنترل رسید اجازه بارداری خواهد داشت.

اما اگر آزمایشات قبل از بارداری فرد نرمال باشد و مبتلا به قند خون نباشد، بعد از مثبت اعلام شدن تست بارداری احتیاج به برخی از آزمایشات ضروری بارداری است. یکی از این آزمایشات، آزمایش قند خون ناشتا است. عددی که در این آزمایش نشان داده می شود نباید از ۹۳ کمتر باشد تست های بیشتر برای دیابت به هفته ۲۶ تا ۲۸  بارداری موکول می کنیم.اما اگر این عدد ۹۳ یا بالاتر باشد در همان زمان تست گلوکلز انجام میشود اگر فرد به دیابت مبتلا باشد توسط رژیم یا توسط داروها درمان خواهد شد.

01:45
truncate dir-rtl

آشنایی با دیابت بارداری و تشخیص آن

اما نکته مهمی که وجود دارد این است که چه توسط دارو چه توسط رژیم تصمیم به درمان دیابت گرفته شد، به هچ عنوان بدون نظر پزشک درمان خود را قطع نکنید.

کمر درد در بارداری


در ۷۰ درصد زنان باردار به علت تاثیرات فیزیکی و هورمونی بارداری بر روی مفاصل، عضلات و ربات ها کمر درد ایجاد می شود. این کمر درد در بارداری ممکن است که به علت خود بارداری باشد و یا به علت سایر موارد مانند دیسک کمر، پوکی استخوان یا ساییدگ مفاصل در آن دخیل باشند.

تا زمانی که معانه ارتوپدی کامل صورت گیرد و این مشکلات رد شوند، نمی توان کمر درد را به بارداری نسبت داد.

اگر کمر درد ناشی از بارداری بود چه اقداماتی باید انجام شود؟

  • پرهیز از ایستادن طولانی مدت
  • نشستن در هنگام برداشتن اشیا به جای خم شدن
  • چمباتمه نزدن
  • پرهیز از پوشیدن کفش های پاشنه بلند
  • پوشیدن کفش هایی با کفه طبی
  • استفاده از کیسه آب گرم و استراحت

از جمله اقدامات موثر در تسکین کمر درد در بارداری هستند.

آیا رابطه جنسی در دوران بارداری خطرناک است؟

معمولا رابطه جنسی در طی دوران بارداری بی خطر هست مگر اینکه خانم در معرض خطر مواردی مثل :
سقط، زایمان زودرس، ویا جفت سرراهی قرار داشته باشد و تازمانی که این خطر ها مرتفع نشده باشد نزدیکی جنسی مجاز نیست .
تعداد دفعات رابطه جنسی در طول دوران بارداری:
در این مورد محدودیتی وجود ندارد و براساس راحتی طرفین و خصوصاً خانم باردار تصمیم گرفته می شود .
قطعا با افزایش سن بارداری و سنگین تر شدن خانم تعداد موارد رابطه جنسی معمولاً محدودتر می شود.

دکتر کیمیا قاسمی

دکتر کیمیا قاسمی

تحصیلات:
دکتر کیمیا قاسمی فارغ التحصیل رشته زنان دانشگاه علوم پزشکی اهواز هستند.

تجربه کاری تا کنون:
چهارسال در شهرستان شوش و همچنین به مدت چهارسال نیز در اهواز نیز فعالیت در زمینه پزشکی و زنان داشته اند.
دکتر قاسمی، تمامی خدمات درمانی، جراحی های زیبایی زنان و کلیه ی اعمال ترمیمی و زیبایی زنان به صورت سرپایی،لابیاپلاستی، تزریق ژل و چربی و… را انجام می دهند.

بیمارستان های طرف قرارداد :
کلیه بیمارستان های خصوصی
بیمارستان های فاطمه زهرا، اپادانا، میلاد
کلیه بیمه های تکمیلی: تامین اجتماعی ،خدمات درمانی ،بیمه روستایی، بیمه نیروهای مسلح

مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *